Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Στη Βουλγαρία το χορευτικό του “ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ”

Φωτογραφίες

Αρχείο Εκδηλώσεων

Επισκέπτες

18
Live visitors

Στη Βουλγαρία το χορευτικό του “ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ”

Μια εξαιρετική επιλογή στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Συλλόγου μας. Από 5 έως 10 Ιουλίου το χορευτικό μας τμήμα θα βρίσκεται στο Νεσέμπαρ της Βουλγαρίας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, όπου στη διάσημη “ηλιόλουστη παραλία” της θα λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χωρών που διοργανώνεται εκεί.

Το χορευτικό μας με τους δασκάλους του Φώτη Στάμο και Λίτσα Μανώλη θα παρουσιάσει εκεί παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη τη χώρα μας, μεταφέροντας την Ελληνική παράδοση και την κουλτούρα του Πολιτισμού μας σε μια περιοχή που έχει τις ρίζες της στο Βυζάντιο και την Αρχαία Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την ευκαιρία να γίνουν τα μέλη του κοινωνοί της παράδοσης των συμμετοχών άλλων κρατών.

Παράλληλα τα μέλη της αποστολής μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία 3000 χρόνων της πόλης και της περιοχής, που από το 1983 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και χαρακτηρίζεται “πλούσια πόλη μουσείο”. Μέσα από τα μνημεία της θα αναζητήσουν τα χνάρια και της δικής μας ιστορίας αφού η πόλη, που ονομαζόταν παλιά Μεσημβρία, αποτελούσε αποικία των Μεγαρέων και στη συνέχεια περιοχή του Βυζαντίου. Θα απολαύσουν βέβαια και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής που αναφέρεται ως “μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας”. Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!!!!!!

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 – 21:00

Βρείτε μας στο Facebook

Facebook Pagelike Widget

Η διεύθυνσή μας

Καιρός

booked.net

Μοιραστείτε το: