Αρχική » Τμήμα Φιλαρμονικής

Φωτογραφίες

Αρχείο Εκδηλώσεων

Επισκέπτες

20
Live visitors

Τμήμα Φιλαρμονικής

Περίοδος 2023 – 2024

Από τον Δεκέμβριο του 2023 το τμήμα της Φιλαρμονικής του Συλλόγου μας έχει τον δικό του όμορφο και καλαίσθητο χώρο στο νέο μας κτίριο το αρχοντικό του Μάτσου στη Φιλελλήνων. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να απολαύσουμε τους μουσικούς της φιλαρμονικής μας στις εκδηλώσεις και γιορτές της πόλης μας.

Η πρώτη εκδήλωση της Φιλαρμονικής μας

η αφίσα της εκδήλωσης

Η πρώτη παρουσία της Φιλαρμονικής μας έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας την Πέμπτη το βράδυ 27 Ιουνίου με αφιέρωμα σε Έλληνες Συνθέτες. Ακούσαμε υπέροχα τραγούδια όπως:

Το σύννεφο έφερε βροχή,  Ο σταθμός, Τα παιδιά του Πειραιά,  Τράβα μπρος,  Ουρανέ,  Πες μου μια λέξη,  Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη,  Είσαι ένα περιστέρι .

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Γέρου Παρασκευάς (πιάνο), Κουτσιούλη Ευαγγελία (φλάουτο), Οικονόμου Σπυρίδων (κλαρινέτο), Γκούβας Άγγελος (κλαρινέτο) ,Αγγέλου Ηλίας (σαξόφωνο σοπράνο), Δούμας Δημήτριος (σαξόφωνο Άλτο), Μάρκου Θεοδώρα (τρομπέτα), Μιχαήλοβιτς Μαριλένα (τρομπέτα), Παππάς Κωνσταντίνος (τούμπα), Κουτσούπας Παναγιώτης (ντράμς), Λάμπρης Σωτήριος (καχον), Σκαλτσάρη Χρύσα (ταμπούρο) και ο Σάτος Βίκτωρας (τρομπέτα).

Διηύθυνε ο αρχιμουσικός Χρήστος Γεωργόπουλος.

Περίοδος 2022 – 2023

Τα μαθήματα για το τμήμα αρχίζουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ώρα 6 το απόγευμα και είναι δωρεάν.

Διδάσκει ο Χρήστος Γεωργόπουλος.

Ο Χρήστος Γεωργόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Άρτα. Σπούδασε αρμονία, κλασική κιθάρα και μπουζούκι στο Κεντρικό Ωδείο Άρτας. Έκανε σπουδές ηλεκτρικής ακουστικής κιθάρας στο Ωδείο Λιούτα και συνεχίζει μέχρι σήμερα τις μουσικές σπουδές του στο Ωδείο Άρτας. Επίσης σπούδασε τρία χρόνια βυζαντινή μουσική στη σχολή της Μητρόπολης Άρτας. Έχει δεκαετή προϋπηρεσία ως μουσικός και υπαρχιμουσικός στη Φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “Ο Σκουφάς” και συμμετείχε στη Φιλαρμονική Πρέβεζας. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Άρτας ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα. Τα δυο τελευταία χρόνια διδάσκει στη Φιλαρμονική του Συλλόγου μας.

Αρχίζουμε από Τρίτη 4 Οκτωβρίου 6:00 μμ

Ιούλιος 2022

Αγαπητοί μας φίλοι σας κάνουμε γνωστό ότι τα μαθήματα στο τμήμα Φιλαρμονικής θα συνεχίζονται κανονικά το Καλοκαίρι και θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από ώρα 6:30 έως 9:30.

Δυο πρωτοχρονιάτικα δώρα στη Φιλαρμονική μας από τον κύριο Αχιλλέα Σιαπάτη, ευχαριστούμε πολύ!!!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστήριο Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας

« Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Η πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και ιδιαίτερα ο υπεύθυνος του τμήματος της Φιλαρμονικής Σχολής  του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» θα θέλαμε  ευχαριστούμε θερμά τον συμπολίτη μας κ. Αχιλλέα Ι. Σιαπάτη, Κοσμηματοπώλη,  Ν. Σκουφά 52 Άρτα για την ευγενική του χορηγία (οικονομική ενίσχυση) προς τον Σύλλογό μας. Με την χορηγία αυτή θα προμηθευτούμε  μουσικά όργανα απαραίτητα για την λειτουργία του Τμήματος της Φιλαρμονικής Σχολής του Συλλόγου μας.

Εκφράζοντας τις θερμές μας ευχαριστίες για μια φορά ακόμη για την ευγενική του αυτή προσφορά προς το σύλλογο μας ευελπιστούμε  ότι θα βρεθούν και άλλοι συμπολίτες μας μιμητές της  πράξης  του αυτής  έτσι ώστε το Τμήμα της Φιλαρμονικής Σχολής του Συλλόγου μας να ολοκληρώσει την προμήθεια των απαραίτητων μουσικών οργάνων για την εύρυθμη λειτουργία του.

                                                    Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Είναι Νοέμβρης 2021, εν μέσω πανδημίας και το τμήμα αριθμεί ήδη 23 μαθητές. Τα μαθήματα γίνονται καθημερινά τα απογεύματα σε αίθουσα του Συλλόγου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Τη διδασκαλία έχει αναλάβει ο κ. Χρήστος Γεωργόπουλος που με μεράκι, ζήλο και περίσσια υπομονή και επιμονή μοχθεί και υπόσχεται τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του να τα δούμε μετά τα Χριστούγεννα….

                                ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ

Αναμφισβήτητα, η μουσική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τρόπους εκδήλωσης και έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων. Αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε και να στείλουμε μία σειρά από μηνύματα που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά και στο μυαλό μας, προκαλώντας πολλά και διαφορετικά συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, ενθουσιασμό κ.α.

Είναι όμως και μία τέχνη η οποία έχει συγκεκριμένους κώδικες και κανόνες που μας βοηθούνε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε εκτός από την ίδια τη μουσική, πολλές άλλες δεξιότητες και ικανότητες όπως την πειθαρχία, τον αυτοέλεγχο, την ομαδικότητα, το σεβασμό προς την τέχνη και τα δημιουργήματά της.

 Η  δημιουργία  Φιλαρμονικής μπάντας για έναν πολιτιστικό  σύλλογο αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός και έναν θεσμό που αναπτύσσεται στα πλαίσια της ανιδιοτελούς προσφοράς του  Συλλόγου μας στους  συμπολίτες μας.

Μέσα από την ενεργή συμμετοχή της Φιλαρμονικής σε όλες τις πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, φαίνεται ξεκάθαρα η εικόνα ενός συγκροτημένου και αυτόνομου  Συλλόγου που ενδιαφέρεται και μεριμνά για τον πολιτισμό σε όλα τα επίπεδα.

Η προσφορά  του Συλλόγου μας  στους συνδημότες  είναι πολύ μεγάλη, αφού δίνει την ευκαιρία σε πολλά παιδιά, αλλά και ενήλικες  να αποκτήσουν και να μάθουν ένα μουσικό όργανο χωρίς το παραμικρό οικονομικό κόστοςΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ   

Παίρνουν λοιπόν σημαντικές γνώσεις οι οποίες μπορούν να τα βοηθήσουν ακόμα και στη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 

Η Διδασκαλία γίνεται από μουσικούς που ειδικεύονται στα Θεωρητικά και στα Πνευστά – Κρουστά Όργανα

Διδάσκονται τα παρακάτω Όργανα:

 Ξύλινα Πνευστά (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο)

Χάλκινα Πνευστά (Γαλλικό Κόρνο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Ευφώνιο, Τούμπα)

Κρουστά (Ταμπούρο, Γκραν Κάσα, Κύμβαλα)

Θεωρία της Μουσικής (Τμήματα παιδιών και ενηλίκων)

Στόχοι της Φιλαρμονικής είναι η μουσική καλλιέργεια και αγωγή των μελών της, η καλλιτεχνική κατάρτιση των μαθητών στην εκτέλεση μουσικών έργων, η διοργάνωση συναυλιών – φεστιβάλ και άλλων συναφών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η ανάδειξη μουσικών ταλέντων που θα τιμήσουν την Φιλαρμονική και την περιοχή  μας, η ψυχαγωγία των συνδημοτών μας  μέσα από τις εμφανίσεις της καθώς επίσης και η συμβολή της στην λαμπρότερη διεξαγωγή θρησκευτικών – εθνικών και τοπικών εορτών.

 Τα μαθήματα ξεκίνησαν από τις αρχές Οκτωβρίου και οι εγγραφές γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Το Τμήμα Φιλαρμονικής είναι ένα νέο και πολλά υποσχόμενο τμήμα του Συλλόγου.

Λειτούργησε για πρώτη φορά την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2018 και συνεχίζουμε με ζήλο και μεράκι. Τόσοι μαθητές … τόσα όργανα…

Πάμε τόσο καλά που κάνουμε όνειρα……. όπως να προτείνουμε και στολή….

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 – 21:00

Βρείτε μας στο Facebook

Facebook Pagelike Widget

Η διεύθυνσή μας

Καιρός

booked.net

Μοιραστείτε το: