Αρχική » Παιδική – Εφηβική Χορωδία

Φωτογραφίες

Αρχείο Εκδηλώσεων

Επισκέπτες

24
Live visitors

Παιδική – Εφηβική Χορωδία

Γεννηθήκαμε με τη μουσική μέσα μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας, είναι ήχος και συναίσθημα μαζί. Μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης είναι και η ικανότητα να ανταποκρίνεται στη μουσική με το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα, να θυμάται και να αναγνωρίζει μελωδίες,  να αισθάνεται το ρυθμό.

Η μουσική αποτελεί παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας, ολοκληρώνει το άτομο, το κάνει χαρούμενο, έξυπνο, πειθαρχημένο, συνεργάσιμο και υπεύθυνο. Αλλά και πιο ευαίσθητο αφού η μουσική είναι μια γλώσσα συναισθήματων….

 Είναι ένας  κόσμος μελωδικός, πολύχρωμος, όμορφος, τρυφερός … αξίζει να είσαι εκεί…

Αξίζει να είσαι ως παιδί στην παιδική και ως έφηβος στην εφηβική μας χορωδία.

Φιλοσοφία και στόχοι

Η ιστορία των παιδικού χορωδιακού τραγουδιού στον ευρωπαϊκό χώρο είναι παλιά όσο και αυτή της χορωδιακής τέχνης γενικότερα. Εξαιτίας της μεγάλης του καλλιτεχνικής αξίας το παιδικό χορωδιακό τραγούδι θεωρείται σήμερα δικαίως ως ένα επίτευγμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.  Πέρα όμως από την καλλιτεχνική του σημασία, στα μέσα του 20ού αιώνα, αναγνωρίζεται από τους σύγχρονους παιδαγωγούς και η  παιδαγωγική του αξία. Σε όλα τα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά συστήματα (Kodaly, Orf κτλ), η χορωδία θεωρείται ως ένα σημαντικό μέσο, με το οποίο ένα παιδί μπορεί να μάθει μουσική. Σύμφωνα με τον Ρώσο συνθέτη και παιδαγωγό Dmitri Kabalevsky, «Κάθε τάξη θα έπρεπε να είναι μία χορωδία».

Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, βασικός στόχος της Παιδικής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» είναι η εκμάθηση μουσικής μέσω του χορωδιακού τραγουδιού σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλών καλλιτεχνικών στόχων, καλύπτοντας έτσι τόσο την παιδαγωγική όσο και την καλλιτεχνική διάσταση του χορωδιακού τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών οι νεαροί χορωδοί παρακολουθούν μαθήματα μουσικής θεωρίας, μαθήματα τραγουδιού ειδικά για παιδιά, ενώ έρχονται σε επαφή με τα αριστουργήματα των μεγάλων συνθετών, δείγματα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Φεβρουάριος 2023

Ο Σύλλογος μας βρήκε στο πρόσωπο της δικής μας Έφης Δήμου τον άνθρωπο που αγαπά τα παιδιά και τη μουσική αλλά και γνωρίζει τι σημαίνει να συμμετέχεις με την ψυχή σου αφιλοκερδώς και να δίνεις ότι αγαπάς προκειμένου να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο!!! Το κάνει με επιτυχία χρόνια τώρα που συμμετέχει στη Μικτή μας χορωδία, με τις σπουδές της στη μουσική, που επιλέγει να πορεύεται με τις νότες και να δίνει χρώμα στη δική της και τη δική μας ζωή μέσα από τις μελωδίες…. Μαζί της θα ξεκινήσουμε τη νέα προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε την παιδική και εφηβική μας χορωδία. Σας γνωρίζουμε λοιπόν την Έφη Δήμου….

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΥ

Γεννήθηκε στην Άρτα. Το 1996 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι επί 20 χρόνια άσκησε ενεργή δικηγορία στην Άρτα.

Κάτοχος Διπλώματος Μονωδίας στην τάξη της κας. Μαριάννας Τζαφέρη με άριστα παμψηφεί καθώς και πτυχίου Αρμονίας.

Έχει κάνει μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων υπό τη διδασκαλία του μαέστρου ValentinStefanof.

Παρακολούθησε σεμινάρια κλασσικού τραγουδιού με τη διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου  καθώς και με την Μουσικολόγο-Voicecoach- PhD Μαρία Γεωργακαράκου.

΄Εχει συμμετάσχει σε 2 Masterclass Διεύθυνσης χορωδίας στα πλαίσια του Διεθνούς χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας , υπό τη διδασκαλία των καθηγητών TheodoraPavlovic, AmbrozCopi, MarcoAntoniodePaz  και JurgenErzhold.  Επίσης σε Σεμινάριο Διεύθυνσης Παιδικής Χορωδίας , που διοργάνωσε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών , με εισηγητές τους Μαρία-ΈμμαΜελιγκοπούλου, Κατερίνα Βασιλικού και Μιχάλη Πατσέα.

Είναι από το 2007 μέλος της πολυβραβευμένης μικτής χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας υπό τη διεύθυνση των ValentinStefanof και AnelijaHristova-Stefanova, καθώς και μέλος της Μικτής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου Θεόδωρου Γραμματικόπουλου και πλέον με τον καθηγητή του Τ.Μ.Σ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αντώνη Βερβέρη. Με την χορωδία του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ έχει συνεργαστεί και ως σολίστ σε συναυλίες με συμμετοχή μελών της ΚΟΑ και με μουσικά σύνολα ωδείων της Άρτας.

Από το 2018 διδάσκει Μονωδία στο Ωδείο Άρτας και στο Ωδείο Αμφίων Φιλιππιάδας, στο οποίο είναι και υπεύθυνη χορωδίας.

Παίζει πιάνο. Μιλά αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Είναι παντρεμένη με τον οδοντίατρο Θεόδωρο Λάιο κι έχει δύο παιδιά.

Οκτ΄ωβριος 2022

Οκτώβρης 2022 αρχίζουμε!!

Τη χορωδία μας διευθύνει από το 2007 ο καθηγητής μουσικής Βαγγέλης Κοτρότσιος, νέος χαρισματικός και αγαπημένος των παιδιών ….

πάντα χαμογελαστός ….με μεράκι και πάθος για τη μουσική..

Τι να πει κανείς για να σας συστήσει τον Βαγγέλη…

Τον συναντάς και χάνεσαι μέσα στο χαμόγελό του…  νιώθεις τις νότες να τον τυλίγουν και θες να τον ακούσεις να παίζει μουσική, πιάνο, κιθάρα, να τραγουδά, να σου μιλάει και να παίρνεις από την ενέργειά του…

Να τον βλέπεις να επικοινωνεί  με τους μαθητές του και να ξέρεις από την αγάπη και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν πως στο Σύλλογο έχεις θησαυρό!!!

Μουσικολόγος, Μουσικοπαιδαγωγός, Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών.

Πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών-Τμήμα Μουσικών Σπουδών  του ΑΠΘ.

 Με  σπουδές στο  Πιάνο, Επίπεδο Ανωτέρας,  με πτυχίο της  Σχολής  Ειδικού Αρμονίας, της  Σχολής Αντίστιξης και της  Σχολής Φυγής.

Με Δίπλωμα Σχολής Σύνθεσης  και  Μεταπτυχιακό στη ‘’Διοίκηση σχολικών μονάδων’’.

Ως φοιτητής συμμετείχε  στην μικτή χορωδία του ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας» και . στην μουσικοθεατρική ομάδα του ΑΠΘ «Μουσικό Πολύτροπο».

Ακούραστος, αεικίνητος, λάτρης της μουσικής, ταλαντούχος και χαρισματικός,  δούλεψε και δουλεύει μέχρι σήμερα ως καθηγητής  σε σχολεία της  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διευθυντής παιδικής χορωδίας και καθηγητής Ανώτερων θεωρητικών για δέκα συνεχή έτη στο Ωδείο  Άρτας

Ασχολήθηκε με την ενορχήστρωση μουσικής,  είχε την μουσική επιμέλεια και συνέθεσε μουσική  για θεατρικές  παραστάσεις σχολείων και Συλλόγων.

Συμμετείχε  στα CD  « Εν περιλήψει»  και «Χάρτινα τρένα» αλλά και συμμετοχές σε πολλά μουσικά σχήματα με πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε  Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα , Αγρίνιο, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως πιανίστας , κιθαρίστας και τραγουδιστής από το 1998 μέχρι σήμερα…

Επιπλέον ο Βαγγέλης έχει ακόμη ένα προσόν, ανήκει από τα παιδικά του χρόνια στην οικογένεια του «Μακρυγιάννη» πρώτα ως μαθητής, χορευτής και  χορωδός, και στη συνέχεια ως δάσκαλος,  αφού ανέλαβε από το 2007 την παιδική και εφηβική χορωδία του Συλλόγου κάνοντας εξαιρετική, ποιοτική  δουλειά με υπομονή και επιμονή αλλά κυρίως με αγάπη που όλοι εκτιμούμε και θαυμάζουμε …….

και εδώ επί τω έργω….
όλα τα ταλέντα στη σκηνή

Εδώ σε χορωδιακό φεστιβάλ στην Άνδρο
Στη Ναύπακτο, φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης” τιμητική διάκριση που παραλαμβάνει ο μαέστρος μας
Η αφίσα μας για τις εγγραφές 2020 – 2021, έργο του Βαγγέλη βεβαίως…

Η εφηβική χορωδία ξεκίνησε σαν «παιδική χορωδία» το 2004 με πρώτο μαέστρο το Λάζαρο Θεοδωράκο. Το 2007 αναλαμβάνει την χορωδία ο μαέστρος Ευάγγελος Κοτρότσιος και τον 2008 χωρίζεται σε δυο τμήματα, στο παιδικό και το εφηβικό.

Η εφηβική χορωδία έλαβε μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου στον τόπο μας. Πρώτο ταξίδι εκτός πόλης είναι η συμμετοχή της στο χορωδιακό φεστιβάλ της Άνδρου το 2010 όπου και απέσπασε άριστες κριτικές. Στη συνέχεια συμμετείχε στο φεστιβάλ χορωδιών Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» όπου και διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες και εντυπωσίασε το απαιτητικό κοινό.  Συνεχίζει με μεράκι και ζήλο την προσπάθειά της, είναι το μέλλον της πόλης μας και η πορεία της διαγράφεται λαμπρή.

Η παιδική χορωδία είναι ένα από τα πιο πολυπληθή τμήματα του Συλλόγου. Με δάσκαλο τον εξαίρετο μουσικό και παιδαγωγό κ. Βαγγέλη Κοτρότσιο μας χαρίζει αξέχαστες παραστάσεις κάθε Χριστούγεννα στην αίθουσα του Συλλόγου μας και κάθε Καλοκαίρι στη καθιερωμένη παράσταση στο θέατρο Κάστρου της πόλης μας.

Από τη χορωδιακή βραδιά στο θέατρο Κάστρου της πόλης μας.

Παρακάτω από εκδηλώσεις των πρώτων χρόνων …

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 – 21:00

Βρείτε μας στο Facebook

Facebook Pagelike Widget

Η διεύθυνσή μας

Καιρός

booked.net

Μοιραστείτε το: