Αρχική » Μικτή Χορωδία

Φωτογραφίες

Αρχείο Εκδηλώσεων

Επισκέπτες

18
Live visitors

Μικτή Χορωδία

Οι πρόβες της Μικτ΄ής μας χορωδίας για την περίοδο 2022-2023 γίνονται κάθε Δευτέρα 19:00 – 20:30 γυναίκες, 20:30-22:00 άνδρες και κάθε Πέμπτη 20:00-21:30 όλοι μαζί. Διευθύνει ο κ. Αντώνης Βερβέρης.

Ο Αντώνης Βερβέρης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη
Μυτιλήνη. Σπούδασε Μουσικολογία και Μουσική Παιδαγωγική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Είναι κάτοχος Master στη Χορωδιακή Εκπαίδευση και τη Διεύθυνση Χορωδίας από το Roehampton University του Λονδίνου και το Lynchburg College των ΗΠΑ αντίστοιχα, ενώ τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο Έμφυλες
ιεραρχήσεις και στερεότυπα στη μουσική εκπαίδευση: Αφηγήσεις αγοριών σχετικά με τη συμμετοχή τους σε χορωδίες Μουσικών Σχολείων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.
Από το 2007 διδάσκει και διευθύνει διάφορα χορωδιακά και ορχηστρικά
σύνολα με τα οποία εμφανίζεται ως μαέστρος σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία. Διεύθυνση χορωδίας σπούδασε με τον Γιάννη Αδαμίδη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών με τον Jong Kim στις ΗΠΑ και την Leslie Anne Lewis στο Λονδίνο, με την οποία και μελέτησε χορωδιακά έργα με συνοδεία ορχήστρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης με τους Theodora Pavlovich, Alan McClung, Peter Stark, Therees Hibbard, Katalin Kiss, Αντώνη Κοντογεωργίου και Burak Onur Erdem. Είναιπτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης (Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης) ενώ μελετά κλασικό τραγούδι με τον βαθύφωνο Βασίλη Κωστόπουλο.
Εκτός από τη χορωδιακή μουσική έχει ασχοληθεί με την εκτέλεση και
διδασκαλία του σαντουριού. Την περίοδο 2002-2006 δίδαξε σαντούρι στη Μουσική Σχολή «Εν Χορδαίς» στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 εργάσθηκε ως μέλος Ερ.Δι.Π. στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Την περίοδο 2009-2018 εργάζεται ως καθηγητής στα Μουσικά Σχολεία Χίου και Μυτιλήνης, ενώ τον Απρίλιο του 2015 του ανατίθεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής η εκπόνηση του Οδηγού Εκπαιδευτικού για το μάθημα
«Χορωδία» των Μουσικών Σχολείων. Από το 2018 εργάζεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάσκοντας μαθήματα Μουσικής Παιδαγωγικής, Χορωδίας και Σαντουριού.

Σεπτέμβρης 2022, αρχίζουμε!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΟΕΜΒΡΗ 2021 ΚΑΙ ΕΞΗΣ…

Νέα σελίδα στην πορεία της Μικτής μας χορωδίας με τον νέο μαέστρο μας, τον κ. Αντώνη Βερβέρη, καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Δευτέρα 7- 9 και κάθε Τρίτη 8΅:30 -10:30

Κοπή Πίτας 2023

Ο μαέστρος και τα μ΄έλη της μικτής μας χορωδίας σε μια ζεστή ατμόσφαιρα έκοψαν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Ευχόμαστε από καρδιάς Χρόνια πολλά και πολλές μουσικές επιτυχίες!!!!

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 28 ΜΑΪΟΥ 2022

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Ιωάννη στις 8:30 το βράδυ οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Μικτή μας χορωδία που διευθύνει ο μαέστρος μας κ. Αντώνης Βερβέρης και την Μικτή χορωδία “Έκφραση” Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον συμπατριώτη μας κ. Γιάννη Χουλιάρα. Μια βραδιά γεμάτη νότες και μουσική ύστερα από δυο βουβά χρόνια πανδημίας… Αξίζει να είμαστε όλοι εκεί!!!

Ο μαέστρος και η πρόεδρος του συλλόγου μετά την εκδήλωση
οι χορωδοί μας μετά την εκπληκτική τους εμφάνιση

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Μικτής Χορωδίας στο facebook.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Η Μικτή χορωδία του Συλλόγου  ιδρύθηκε το 1980. Η χορωδία ερμηνεύει έργα προκλασικά, κλασικά, σύγχρονων Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια. Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες χορωδιακά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει άριστες κριτικές από ειδικούς της χορωδιακής Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στο εξωτερικό, όπως Γερμανία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ελβετία, Ουγγαρία, Κύπρο και Τουρκία. Τα τελευταία χρόνια έλαβε μέρος στο 13ο χορωδιακό φεστιβάλ Δράμας, σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Κατερίνη, στη Σπάρτη, στην Άνδρο, στη Ναύπακτο, στην Αθήνα. Η Μικτή Χορωδία είναι ένα από τα βασικά τμήματα του Συλλόγου και συνεχίζει να εργάζεται με ζήλο και μεράκι, για την πολιτιστική αναβάθμιση της χορωδιακής τέχνης της χώρας μας.

Τη μικτή χορωδία διευθύνει ο Θεόδωρος Γραμματικόπουλος.

Το Δ. Σ. και τα μέλη της Μικτής μας χορωδίας θέλουμε να εκφράσουμε τις απέραντες ευχαριστίες μας στον μέχρι τώρα μαέστρο κ  Γραμματικόπουλο που με την μεθοδική επίμονη και επίπονη εργασία του για πολλά χρόνια πρόσφερε τόσο σημαντικό έργο  στη χορωδία του Συλλόγου μας και την ανέβασε σε τόσο ψηλό επίπεδο αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη.  

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, Άρτα 9 Ιανουαρίου 2023

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης» αποχαιρετούν με απέραντη θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση ένα ξεχωριστό άνθρωπο της μουσικής και του πολιτισμού τον καθηγητή πιάνου, θεωρητικών και σύνθεσης, Θεόδωρο Γραμματικόπουλο, που χθες έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.Ο Θεόδωρος Γραμματικόπουλος υπήρξε πολύτιμος  συνεργάτης του Συλλόγου μας, αφού διηύθυνε ως μαέστρος τη Μικτή μας χορωδία από το 2008 έως και το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας υπηρέτησε με πάθος, επαγγελματισμό και όραμα τη χορωδιακή τέχνη με τις γνώσεις του και συνεργάστηκε άριστα με τους χορωδούς και τα μέλη των  εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου. Μετέφερε τις αξίες της μουσικής σε όσους ήθελαν να ασχοληθούν με τη χορωδιακή μουσική και συνέβαλε στην αναβάθμιση της χορωδίας μας η οποία υπό τη διεύθυνσή του πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στην Άρτα όσο και σε άλλες πόλεις. Η ποιότητα δε του θρησκευτικού ρεπερτορίου του είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί για πρώτη φορά η άδεια από τη Μητρόπολη στη χορωδία μας να  εμφανισθεί  στους Ιερούς ναούς της πόλης μας, γεγονός που αποτελεί πλέον θεσμό.Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν  τα ειλικρινή  και βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους συνεργάτες του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Θεόδωρος Γραμματικόπουλος γεννήθηκε το 1945 στην Ήπειρο. Από το 1963 ζει στην Αθήνα όπου και εργάζεται σαν μουσικός.

Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο θεωρητικά με τον Γ.Α. Παπαΐωάννου και πιάνο με τον Άλεξ Τουρναΐσεν. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας από τον Λευτέρη Χαλκιαδάκη.

Είναι καθηγητής πιάνου, θεωρητικών και σύνθεσης. Από το 1985 ως το 1991 ήταν τακτικός συνεργάτης της ΕΡΤ διευθύνοντας την ορχήστρα ποικίλης μουσικής. Είναι διευθυντής του φωνητικού συνόλου Αναγεννησιακής Μουσικής “Madrigal Chor”. Από το  1996 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Άρτας και από το 2008 διευθύνει την μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».

Όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ…

Όταν θες να συμμετέχεις …. ακόμη και με έξι άτομα όπως επιτάσσουν οι κανόνες για την προστασία από την πανδημία…..

Η χορωδία μας συμμετείχε στις Χριστουγεννιάτικες διαδικτυακές εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων, απολαύστε την….

Απολαύστε Χριστουγεννιάτικους ύμνους από τη χορωδία μας…Χριστούγεννα 2019, Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Άρτας…

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 19:00 – 21:00

Βρείτε μας στο Facebook

Facebook Pagelike Widget

Η διεύθυνσή μας

Καιρός

booked.net

Μοιραστείτε το: